Op Vrijdag 17 september was het dan eindelijk zover de bewoners en Jeroen gingen voor een weekje op vakantie. Vorig jaar moesten ze het huis uit vanwege de keukenverbouwing. Die week vakantie was zo goed bevallen, dat de bewoners wel nog een keer samen op vakantie wilden. Samen met Fatima en Babette gingen ze naar de Spelerij en Uitvinderij want we mochten pas vanaf 15.00 uur het huisje in.

Bij de Spelerij en Uitvinderij hebben we allerlei dingen mogen maken zoals ons eigen worstenbroodje maken, iets stempelen, bootjes maken en gewoon lekker van de glijbaan glijden. Daarna was het tijd om naar het vakantiehuisje te gaan, op Navarea hadden we al een kamerindeling gemaakt.

Toen iedereen zijn of haar slaapkamer had ingericht was het tijd om te eten. Moe en voldaan ging iedereen naar bed. De volgende dag kwam Laura aan op het park. Zij heeft in haar tent in het huisje geslapen zodat ze toch nog een eigen slaapkamer had. Nadat iedereen was aangekleed ging een deel van de groep naar een waterval lopen en het andere deel van de groep ging het park verkennen. Verder hebben we die dag niet zoveel gedaan en lekker rustig aangedaan. We zijn in de avond nog wel even naar het restaurant geweest om een drankje te drinken.

Zondag gingen we naar de Apenheul toe. We werden al vroeg opgehaald door de taxi, die ons naar de Apenheul heeft gebracht. We hebben de hele dag in de Apenheul doorgebracht en hebben veel apen gezien. Dit was ook tevens de laatste dag van Sam. Nadat we weer terug waren in het huis heeft iedereen lekker iets voor zichzelf gedaan. De volgende dag gingen de dames naar de sauna voor een ontspannen dagje en de mannen gingen midgetgolfen. Dinsdag bleven we lekker in het huisje en heeft iedereen wat voor zichzelf gedaan. En in de avond gingen we uit eten bij het pannenkoeken restaurant in Beekbergen en hebben we heerlijke pannenkoeken gegeten.

Op woensdag bleef een deel van de groep op het park. Een ander deel ging lekker naar Apeldoorn toe om te shoppen. En weer een ander deel van de groep ging lekker wandelen in de buurt. Op donderdag gingen we eerst lekker ontbijten en daarna ging een deel van de groep naar een kringloopwinkel toe en het andere deel van de groep ging bowlen op het vakantiepark. We gingen de vakantie afsluiten in stijl: we gingen namelijk lekker uit eten in het restaurant. Na het eten hebben we nog even een film gekeken. Op vrijdag was het toch echt tijd om terug te gaan naar Navarea. We werden opgehaald door een aantal ouders, die hebben ons weer teruggebracht naar Amsterdam. We hebben nog lekker op Navarea samen geluncht en daarna is iedereen lekker iets voor zichzelf gaan doen.