Sam

Ik ben Sam en ik ben geboren in Amsterdam. In de zomer van 2014 kwam ik op Navarea wonen. Navarea is een fijne plek met goede begeleiding en ook met leuke bewoners. Ik vind mijn ouders superlief maar soms wil ik ook mijn eigen ding doen. Gewoon lekker hier zijn met bewoners en begeleiding die kijken dat je je aan afspraken moet houden.

SamOp het IJburg college werk ik in de catering. Daar ben ik vroeger ook leerling geweest en op het ROC heb ik mijn diploma horeca assistent behaald. Ik ga elke dag met de fiets naar mijn werk.
Vrijdag om de week komt iemand mij helpen met koken. Dan vraag ik altijd wie er komt mee eten: een van mijn medebewoners of vrienden.

Ik ben sociaal en heel creatief, ik vind het belangrijk om iets voor andere mensen te doen, ik houd van plannen maken en ik ben sportief. Ik houd van schilderen. Ik schilder best vaak en het is leuk om mijn schilderijen aan iemand te geven. Soms schilder ik ook voor een goed doel. In de zomer schilder ik buiten, dat vind ik heel lekker want ik houd niet zo van warmte. Als ik dan op het balkon sta ben ik lekker aan het schilderen met muziek en zingen. Ik houd van zingen maar mijn stem is niet goed genoeg.

Ik doe ook aan hockey in G1, ik zit met Dhammika in een team en ik doe aan conditietraining. Ik houd van varen en op het water zijn. Op de boot van mijn vader ben ik De Kleine Kapitein.