underheader

Dhammika

Ik kwam hier toen ik 19 jaar was. DhammikaHet is hier heel fijn en ook fijn dat de begeleiding vindt dat je zelfstandig moet zijn en dat ze dus niet altijd op je lip zitten.
Je kan je altijd terugtrekken in je eigen appartement, maar het is ook leuk dat je bij iemand op visite kan komen maar dan moet je wel aanbellen. Er zijn een paar bewoners waar ik heel goed mee kan opschieten en me heel veilig bij voel, dat je altijd wel even tegen die iemand aan kan leunen als er iets is en dat die ander je troost en helpt en dat die bij jou kan aanleunen als die verdrietig is.

Ik maak nu een boek over mezelf, dat is een verhaal dat ik heb meegemaakt, over de adoptie en pesterijen op school, verdrietige dingen. Ik heb ook wel stoere dingen meegemaakt. Op school heb ik het nieuws gebracht toen er in mijn land een tsunami was en iedereen ging luisteren naar mijn verhaal en dat nieuws werd doorverteld. Toen gingen we allemaal opdrachtjes doen en met de school hebben we toen heel veel geld ingezameld en dat geld ging naar de mensen die de tsunami hadden meegemaakt. Dus ik heb ook heel veel bijzondere dingen meegemaakt.

Ik ben vrolijk, altijd lachend en altijd spontaan tegen iedereen, ik ben behulpzaam en ik ben geïnteresseerd in heel veel mensen, begeleiders en bewoners. Als ze met mooie verhalen komen kan ik zelf meepraten, saaie verhalen interesseren me niet.

Ik luister naar muziek en ritme maak ik heel veel. Ik zit op hockey, we zijn al vier keer in het buitenland geweest, Engeland, Spanje en Duitsland twee keer.
Mijn droom is altijd al om koning Willem Alexander te ontmoeten. Als iemand dat een keer kan regelen dan wil ik hem een handtekening vragen en hem hier in huis een rondleiding geven. En ik wil die drie prinsesjes ook ontmoeten.


Bewoner Dhammika