Arend Jan

Ik vind het heel fijn om bij Navarea te wonen. In het begin toen ik hier kwam heb ik het een beetje moeilijk gehad en een beetje zwaar, toen was pas mijn moeder Lies overleden. Ze wist er wel van dat ik hier ging wonen, maar ze kon me helaas niet meer helpen want ze overleed in 2006.

Ik werk bij de keramiek. Ik maak geboortesetjes, een eierdop, een beker en een bord met ooievaar er op en ik maak dierenbeelden, die gaan als warme broodjes over de toonbank. Ik vind het hartstikke leuk werk, ik doe het al bijna achttien jaar.
Op de kinderboerderij werk ik twee dagen, dat doe ik al heel lang. we hebben een shetland pony, een ezel, geiten, bokken, schapen en eenden. Ik zorg voor de hokken, dat alles schoon is, ik zorg voor schoon water en ik mest de hokken uit.

In het begin van de corona voelde ik me niet zo prettig, maar dat heb ik van me afgeschreven. Ik was twee maanden thuis tijdens de lock down, maar ik heb me wel vermaakt en ik was de eerste in huis die weer aan het werk kon. Mijn blokfluiten is ook tijdelijk gestopt maar ik speel wel af en toe thuis. Ik kan nu alleen vrienden zien op mijn werk. Op vrijdag ben ik altijd vrij. Dan komt mijn vader meestal op de koffie.

In huis  heb ik het leuk met iedereen, leuk onder het eten, leuk onder het koffie moment om acht uur dertig. Ik vind de sfeer gezellig.