Yangdan

Ik werk bij Rambler op de Zeedijk, dat houdt in dat je kleding maakt en ontwerpt. Je leert er een kledingstuk in elkaar te zette van begin tot eind. Eerst maak je een moodboard, dan ga je schetsen, daarvan maak je een patroon en daarna maak je een sample. Het eindproduct is de betere versie van de sample. Ik vind het creatieve deel van het hele proces het leukst. Mijn groeiproces zit ‘m voornamelijk in het ontwerpen van kleding. Rambler is ook gevestigd in Berlijn en New York.

Hiervoor werkte ik in de horeca, in Grand café oost en de Internationale school. Judith, Jeroen, Tessa en Sara waren toen mijn collega’s. Daarna werkte ik in verzorgingshuis de Die met korsakov patiënten en ik heb bij Blend gewerkt. Dat is een particuliere onderneming waar ik horeca skills leerde en andere vaardigheden maar ook werd je geholpen om je eigen drempel over te gaan. Ik werkte bij de Draad met textiel, ik kon daar mijn eigen creaties maken, dat vond ik het leukste er aan en daarna een tijdje bij de voedselbank. Aan de voedselbank vond ik leuk dat ik iets kon bijdragen aan een ander die het minder heeft. De zoektocht naar werk dat echt bij mij past is nog niet ten einde.

Ik hou van waargebeurde verhalen, geschiedenisboeken en documentaires bekijken. Ik heb ook een Cineville pas. Op natuurijs schaatsen vind ik leuk en muziek luisteren geeft me veel plezier. Zonder kunst vind ik het leven saai.

Ik ben een kleurrijk persoon&creatief, enthousiast, maatschappelijk betrokken en sociaal. Ik woon op Navarea sinds 7 juli 2016. Ik vind mijn medebewoners aardig, behulpzaam en ze staan voor je klaar. Ik vind het fijn dat ik mijn eigen plekje heb en ik vind het gezellig dat we samen eten en samen activiteiten ondernemen.

Op Navarea leer ik om zelfstandig te zijn en je leert veel van elkaar. Verantwoordelijkheid nemen voor anderen, voor je taken en voor jezelf. Ik hoop dat we ons blijven ontwikkelen.